Utazás a varázsszőnyegen – családi nap a BTM Vármúzeumában

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Szeretnéd tudni, hogy milyen kincseket őrizhetett egy pasa a kincseskamrájában? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen babákkal játszottak a török korban a kislányok? Vagy szívesen kipróbálnád, hogy hogyan kell kalligráfiákat rajzolni vagy miniatúrákat festeni? Gyere el családi napunkra, és ismerd meg, hogy milyen volt az élet a török korban!

Október 27. vasárnapi programok:

11 és 16 óra között az alábbi ingyenes programokkal várjuk a családokat a múzeum Barokk csarnokában:
– Kalligráfia festés: az érdeklődők az arab írás rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást, és elsajátíthatják a kalligráfia festés alapjait.
– Török szőnyeg – ha nem repül…: mi mindent rejt a nomád török szőnyeg? Az ősi szövésminták jelentésével ismerkedhetnek meg a látogatók egy asszociációs játék és sok-sok mese segítségével.
– A pasa kincsestára: mit rejt a pasa kincsestára? Tapogatós játék akár a legkisebb korosztály számára is, amely során a török kor jellemző tárgyait kell megkeresni sok nevetés kíséretében.
– Miniatúrafestő műhely: oszmán miniatúrák, miniatúra-részletek kifestése régen is elérhető növényi és ásványi festékekkel, az elkészült alkotásokat a készítője haza is viheti magával.
– Török nyelvmester. a 150 éves török uralom nyelvünkön is nyomot hagyott, így az itt az ideje ezeket feleleveníteni. Vegyél részt Te is a játékos török nyelvtanfolyamon, amelyen sok egyéb érdekességet is megtudhatsz!
– Babázgató: korhű ruhákba öltöztetett baba-család, korhű holmikkal és alapanyagokkal felszerelt főzőcske várja a kislányokat.

Mesesarok 12.00, 14.00 és 15.00 órakor

14 és 15 órakor ingyenes tárlatvezetés Az első bástya c. kiállításon a Vármúzeum épületében.

Figyelem: a családi napon a Vármúzeumba történő belépés és a foglalkozásokon történő részvétel ingyenes, azonban a kiállítás Táncsics utcai helyszínére a kedvezmény nem vonatkozik.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/857571131303654/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.