Nyári szünet Budapesten: Földalatti Vasúti Múzeum

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

A Nyári szünet Budapesten rovat célja, hogy minden napra mutassak egy jó programot Budapesten. Nyáron itt lelassul az élet, kiürül a város, aki teheti nyaralni megy, aki itt van, pedig keresi- kutatja, hogy hova is lehetne menni a gyerekkel. Ilyenkor zárva vannak a művelődési és közösségi házak, illetve csak táborok működnek bennük. Nincsenek nyitva a színházak és bábszínházak sem.Marad viszont rengeteg más látnivaló, amiket összegyűjtöttem nektek és jó szívvel ajánlok: múzeumok, szabadtéri kirándulások, kreatív programok, kalandparkok, állatos helyek, könyves helyek. Rengeteg ingyenes program is van, amiket érdemes felkeresni pl: Gyerek Sziget, Budapesti Nyári Fesztivál stb. Bízom benne, hogy mindenki talál itt magának legalább egy olyan programot, ami szebbé teszi a nyári szünetet!  Legyen nagyon szép nyaratok!

bkv2

A Deák téri metrónál találjátok a Földalatti Vasúti Múzeumot, ahol a millenniumi földalatti vasút egyik eredeti alagútszakaszában láthatóak a kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek.

A múzeum címe:
Budapest, Deák tér, aluljáró

Nyitva tartás:
hétfő kivételével 10 és 17 óra között

Belépő ára:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft

Weboldal: http://www.bkv.hu/hu/muzeumok/foldalatti_vasuti_muzeum_budapest

bkv1

És ha már a közlekedésről szólt a nap, akkor ajánlok 2 szuper könyvet a gyerekeknek:

amig utazunk

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk… miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van. Amikor pedig leszállunk, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben. Géva Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat. Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével. Mert Budapesten nyaralni jó!

Megrendelhető pl. a Pagonytól online itt.

amig_zotyogunk

Nanuk, az eszkimó újra Budapesten nyaral Dománál és Panninál! A gyerekek nagyon örülnek egymásnak. Miután körbetáncolják egymást, máris utazni kezdenek: buszon, biciklin, négyes metrón, HÉV-en, vonaton, sőt, még léghajón is! Bali bácsi persze mindenhova elkíséri őket, és megosztja velük és velünk végtelen tudását a különböző közlekedési eszközökről. Sőt, még szerelmes is lesz… Az Amíg utazunk folytatása egyszerre élvezetes, pörgős meseregény és lenyűgöző képes útikalauz Budapesthez. Közben pedig a városunkról, a közlekedésről és a járművekről is rengeteg mindent megtudhatunk. Olvassuk, amíg zötyögünk a HÉV-en, metrón, vonaton, buszon.

Megrendelhető online itt pl. a Pagony oldalán.

Ha még otthon is a közlekedési eszközök a téma, akkor ezekkel a feladatlapokkal lekötheted a gyerkőc figyelmét:

szokereső közlekedés

Szókereső játék már olvasni tudó iskolás gyerekeknekszinezp közlekedesSzínező

utkereső1 utkereső2Labirintus játék Képek forrása: pinterest.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.