Mozduljunk ki a városból: Gyadai tanösvény

Posted on by 1 comment
Print Friendly, PDF & Email

Hangya Dani

Ha szeretnétek egy jót kirándulni olyan helyen, ahol a gyerek is jól érzi magát, akkor a Gyadai tanösvényt ajánlom. Budapesttől 40 km-re van, a Naszály északi lábánál, Katalinpusztánál.

IMG_20131026_162625

A tanösvény jelkép állata Hangya Dani, ő fogadja az út elején az ideérkezőket. Az 5 km hosszú körtúraként végigjárható tanösvényen 13 állomás van, ahol megismerkedhetünk a környék erdeivel, rétjeivel, azok természeti adottságaival, védendő értékeivel. Az út során átkelhetünk függőhídon, mocsáron, billenőhídon. Megismerkedhetünk az itt élő madárfajokkal és növényvilággal.

Tanösvény1

A gyermekeknek letölthető és kinyomtatható egy munkafüzetet, amiben a látnivalókhoz kapcsolódó játékos és gondolkodtató feladatokat oldhatnak meg.  Innen lehet kinyomtatni.

IMG_20131026_170224

A tanösvény végén a gyerekeket még egy jó kis játszótér is várja, ahol a maradék energiájukat levezethetik.

Megközelítés autóval:

Budapest felől a 2-es számú főútról Hont irányában Katalinpuszta településig, majd a településrész végét jelző táblánál jobbra letérve pár száz méteres aszfaltozott út vezet a központhoz.

IMG_20131026_170411

Weboldala: http://www.ipolyerdo.hu/

Térképen itt találod: https://www.google.hu/maps/

girland

Rengeteg jobbnál-jobb családi és gyerekprogram van Budapesten. Ha nem akarsz lemaradni róluk, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és minden pénteken elküldjük neked az aktuális hétvége programjait emailben.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

* Kötelező kitölteni
One comment on “Mozduljunk ki a városból: Gyadai tanösvény

  1. […] A Gyadai tanösvényről bővebben itt olvashatsz.  A tanösvény jelkép állata Hangya Dani, ő fogadja az út elején az ideérkezőket. Az 5 km hosszú körtúraként végigjárható tanösvényen 13 állomás van, ahol megismerkedhetünk a környék erdeivel, rétjeivel, azok természeti adottságaival, védendő értékeivel. Az út során átkelhetünk függőhídon, mocsáron, billenőhídon. Megismerkedhetünk az itt élő madárfajokkal és növényvilággal. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.