Lásd, amit hallasz! – filmverseny záróeseménye

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Május 13-án egy színpadon láthatjuk a friss Oscar-díjas Deák Kristófot és a világ egyik legjobb zenekarát, a Budapesti Fesztiválzenekart. A BFZ ekkor tartja ugyanis a középiskolásoknak meghirdetett Lásd, amit hallasz! filmverseny záróeseményét. Filmvetítések, élő muzsika Fischer Iván vezényletével, privát filmes fogadóórák, backstage-túra a Müpa titkos bugyraiban és kiállításlátogatás egész délután. Az esemény bárki számára nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 A Budapesti Fesztiválzenekar újra meghirdette hat évvel ezelőtt elindított, Lásd, amit hallasz! című filmes pályázatát középiskolások számára. A fiataloknak ezúttal Bartók Béla A csodálatos mandarin című darabjának szvit verziójára kellett kisfilmeket készíteniük.

Az elkészült alkotásokat bárki megnézheti május 13-án (szombaton) 14 órától a Müpában, ahol egész délután izgalmas kísérőprogramok várják az oda betérőket. Tanulj a profiktól, faggasd ki őket filmes trükkökről, élményekről, bakikról, lopózz be velük a virtuális kulisszák mögé! Kukkants be a Müpa titkos termeibe! Nézd meg a Ludwig Múzeum Párhuzamos avantgárd című kiállítását rendhagyó tárlatvezetéssel, és hallgasd meg a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar előadásában A csodálatos mandarint. A zsűri elnöke a friss Oscar-díjas Deák Kristóf, a Mindenki című film rendezője. Vele se hagyd ki a találkozást!

A záróeseményen a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ajuszt@bfz.hu e-mail címen lehet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.