Király kis Miklós meseösvény

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Április 14-én ünnepli a 7. szülinapját a Bailavidrum meseösvény! Ennek örömére Pilisborosjenő határában a Király kis Miklós mesét elevenítik fel a gyerekeknek.

Miről szól a mese?

A fekete felleg elvitte a Napot, a Holdat és a csillagokat, éjfekete sötétség borult a tájra! Ha bátrak vagytok, megküzdötök a hét-, a tizenkét, majd a huszonnégy fejű sárkánnyal is. De a kalandok itt még nem érnek véget! Szerencsére utatok során barátságos útitársakra leltek majd, akiknek segítségével újra világosságot varázsolhattok a Földre.

Helyszín:

Pilisborosjenő határában az ezüst-, az arany-, majd a gyémánterdőben, illetve a Teve-sziklánál, megmászva a kökény- és somvirágos csapásokat, izgalmas fenyveserdőkben gyalogolunk, végül az Egri csillagok várában lakodalmas-vásári forgatagban lehet részünk.

A meseösvény hossza ezúttal kb. 2,3 km, kaptatókkal, helyenként érdekes sziklák mellett, jól járható ösvényeken egészen az egri várig. A vártól egy 1,5 km-es egyenes úton tudtok visszajutni majd a parkolóba. Babakocsi helyett javasoljuk a háti hordozó használatát. 

Regisztráció: https://docs.google.com/

Részvételi díj:  4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1500 forint a belépő. A 4 év alattiak részére ingyenes.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

Az egész meseprogramra szánjatok legalább három órát!
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családoknak elmondjuk a mesét.
Mesehallgatás után a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.
A regisztrációnál kapott sorszámotoknak megfelelő csapatban elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.
Átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.
A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.
Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.