Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

ABAGOLYAKIFELTASOTETBEN

Nem rég olvastuk el a gyerekekkel Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című könyvét, és mert annyira tetszett a gyerekeimnek, ezért elhatároztam, hogy írok nektek róla.

Kevés olyan gyerekkönyv van, ami mind a 3 gyerekemet érdekelné, de ez olyan volt, ezért azok az esték, amin ezt a könyvet olvastuk, kimondottan jó hangulatúak volta. A könyv amúgy is tele van vicces jelenettel, amin jókat lehet nevetni. És bár az én gyerkőceim nem félnek a sötétben, ezzel a könyvvel, ha féltek volna, most már tuti minden félelmük eltűnt volna, mert olyan kedvesen, jól felépítve meséli el a gyerekeknek, hogy miért is fontos a sötétség.

Huu a bagolyA történet egy kedves bagoly fiókáról szól, Huppról, aki fél a sötétben, pedig ő ugye, éjszakai állat, akkor kéne élnie az életét, de ő nem meri. Ezért nem tud vadászni menni sem a szüleivel, akik ezért egész éjszaka csak vadásznak és vadásznak, hogy jól lakassák a folyton éhes Huppot.  Az anyukája azt tanácsolja neki, hogy amíg ők alszanak nappal, addig a kis Hupp menjen és beszélgessen el azokkal, akikkel találkozik. A kis bagoly pedig minden egyes beszélgetésből tanul valamit.

Megtudja, hogy a sötétség nem is olyan rossz dolog, sőt: izgalmas, kedves, káprázatos, buli és gyönyörű!

Ahogy halad a történet és tud meg egyre többet a kis bagoly, úgy lesz egyre bátrabb, önállóbb, míg a történet végén egészen megbarátkozik a sötéttel.

Bagik

Category: Esőnapokra, Olvassunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.