Itt jártunk: Varázskastély interaktív kiállítás

Print Friendly, PDF & Email

varazs1

Már annyira nyaggattak a gyerekek, hogy menjünk valami jó programra, hisz itt a szünet és eddig csak a húsvétra készülődtünk, hogy megadtam magamat és elmentünk megnézni a Varázskastély interaktív kiállítást a Vajdahunyadvárába, ahova már azóta készültünk, hogy először írtam róla itt az oldalon.

varazs2

A kiállítás maga szuper jó volt. Mi már jártunk a szervezők előző Titokzatos Szavanna kiállításán, így valamennyire sejtettem milyen játékra számíthatunk. Most is kaptunk egy játéklapot és egy nagyítót, és némi eligazítást, hogy mikor merre menjünk. A játékok megfejtése mutatja mindig az utat a következő feladathoz, de ha valaki elakad, a kérdések alatt mindig van segítség is.

varazs4

Húsvét hétvége lévén elég nagy tömeg volt, ami annyiban volt zavaró, hogy sok kisgyerek beállt a táblák elé, így mi, a hátrább állók nem tudtuk elolvasni, hogy mi is a feladat, a szülők pedig, mintha senki más nem lenne ott, csak ők, nem szóltak a gyerekeikre.Értem én, hogy szórakozni jöttek és nem gyereket nevelni, de legyünk már tekintettel a másik emberre is!  A másik kedvenceim pedig a megfejtést hangosan bekiabálók voltak. Légyszi, ezt ti ne csináljátok, ha mentek! Iszonyú idegesítő azoknak, akik szeretnének a maguk tempójában játszani.

varazs5

Ha helyesen dolgoztatok és minden feladatot jól oldottatok meg, akkor eljuttok az utolsó nagy kérdésig. Ha ez is kész, akkor mehettek a hostessekhez, akik ellenőrzik a megoldásaitokat és a jó munkáért jutalom jár!

varazs3

A játék után, aki nem siet, annak ajánlom, hogy nézze meg a múzeumot is. Nagyon sok érdekes látnivaló van ám itt: pl. a Kincsemről szóló lovaskiállítás az emeleten igazán gyerekbarát sok játékkal. Fent az emeleten húsvéti kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

A VARÁZSKASTÉLY interaktív kiállítás és játék május 1-jéig látogatható a Vajdahunyadvárában.

Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (március 27-én és 28-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)

Belépőjegyárak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft

 

Category: Itt jártunk mi

4 comments on “Itt jártunk: Varázskastély interaktív kiállítás

 1. Szerintem nem volt jó nagyon drága volt és rengeteg ember volt és szerintem a fő baj, hogy ez nem gyerekeknek való kiállítás hanem felnőtteknek. A gyerekek felnőtt segítsége nélkül nem tudták megoldani

 2. Ez egy nagy átverés!!!
  1.Nincs benne semmi interaktív!Megvilágított nagy plakátok a sötétben.
  2.10 éven aluliaknak nem ajánlott!
  3.Jó lett volna legalább egy pedagógust bevonni a mondatok /utasítások/ szerkesztéséhez!
  4.Ez a kiállítás egy “színteszt”, felismerik-e a látogatók a különböző árnyalatú pöttyöket.
  5.Ilyen rossz tematikájú kiállítást még nem láttam Budapesten!!!

 3. Tisztelt Hunyadi Lászlóné! Sajnálom, hogy a kiállítás nem tetszett Önnek. Nekem a tömeggel volt bajom, de valószínűleg az a húsvét miatt volt. Szerintem interaktív volt, hisz volt amit megfoghattak a gyerekek, volt amit hallgatni kellett, nagyítózhattak is, szóval nekünk ezzel nem volt gondunk. Az viszont igaz, hogy kis gyerekkel ez a kiállítás csak nagyon lassan végigjárható, hisz mindent fel kell neki olvasni, aztán csak áll és vár gyerkőc, hogy a szülő segítsen neki megoldani a feladatot. Szerencsére nekem már mind a három gyerekem iskolás, így ezzel nem volt gondunk, de valóban nagyon kicsi gyerekkel nem ajánlom én sem.

 4. Abszolút jó interaktív gyerek kiállítás, de a felnőttek is élvezik. Igaz egy 7 éves elsősnek még fel kellett olvasni mert nem volt türelme a lassú olvasgatáshoz, de minden feladatot egyedül oldott meg. Sőt a 3,5 évesnek is tetszett, bár őt még külön – ha nem lenne nővére – nem vittük volna. Így viszont remek családi program lett amit első osztályos kortól ajánlok.
  Az pedig hogy melyik gyerek oldja meg a feladatokat maga attól is függ mennyit társasozik fejtörőzik otthon. Mi nagyon sokat és rettentően élvezzük. :-)Így nálunk a szülői segítség csak a felolvasáshoz kellett.
  Az ajánlót köszönjük, innen ismertük meg a lehetőséget és mentünk el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.