Itt jártunk: Titokzatos Szavanna kiállítás

Posted on by 1 comment
Print Friendly, PDF & Email

szavannacsarnok1

Vasárnap a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett Titokzatos Szavanna kiállításon jártunk. Már izgatottan vártuk, hogy milyen lesz, mert a nagylányom az osztályával már pénteken járt itt és nagyon lelkesen mesélt róla, hogy milyen jó volt. Gondoltam, akkor ezt nekünk is látnunk kell, hát elmentünk és nem csalódtunk. Valóban szuper élmény, jó játék és nem mellesleg tanulságos is.

Ez nem egy átlagos kiállítás, ahol sétálunk a kiállított vitrinek előtt és csak nézünk. Itt bizony törni kellett a fejünket a válaszokon, keresgélni, gondolkodni.

szavannabejarat

A bejáratnál mindenki kapott egy csiga alakú lapot, egy ív matricát, egy üveggolyót, egy nagyítót és a játék leírását. Az üveggolyót egyből az elején be kell dobni a maszkba, hogy jó szerencsét hozzon, aztán már indul is a játék. A képeket sorrendben kell megválaszolni, de ha elakadnál, akkor mindegyiken van alul egy kis táblán segítség. A helyes válasz matricáját a csiga alakú lapra kell ragasztani. A nagyító is jól jön néha, mert van, amelyik válasz nagyon el van dugva:)

szavannaTimcsi

A legvégén, ha minden kérdésre válaszoltál marad 3 matricád. Kövesd a kígyó mintát a padlón és eljutsz az utolsó képig, ahol kiderül, hogy helyesen dolgoztál-e. Aki ügyes volt, és jól oldotta meg a feladatokat, az ajándékot is kap!

szavannaolvasnak

szavannacsalunk

Szavannatimi3

Mind a 3 gyerekünket teljesen lekötötte a játék, a válaszok keresgélése, a tablók közötti cikázás és bevallom mi felnőttek is jól szórakoztunk. A nagylányom így második alkalommal is nagyon élvezte a játékot, főleg, hogy amikor a sulival voltak, akkor csapatban dolgoztak, most meg önállóan a saját tempójában csinálhatta végig a játékot. Ovisokkal, olvasni még nem tudó gyerekekkel kicsit nehezebb a játék, hisz nekik mindent fel kell olvasni és elmagyarázni, de sulisokkal jóval könnyebb és gyorsabb a játék.

Mi nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy jó szívvel ajánlom ezt a kiállítást és játékot minden szülő figyelmébe, mert itt játszva tanulnak meg a gyerekek sok hasznos dolgot a Szavannáról és az ott élő állatokról.Itt egyszer nem hangozz el, hogy De uncsi! vagy Mikor megyünk már haza? vagy És ez kit érdekel? Itt minden gyerek izgatottan keresgélt, törte a fejét a válaszokon, izgult, hogy jól dolgozott-e és végül boldogan zsákmányolta be az ajándékot:)

Aki kedvet kapott hozzá, az november 1-ig még kipróbálhatja!

One comment on “Itt jártunk: Titokzatos Szavanna kiállítás

  1. […] kiállítás maga szuper jó volt. Mi már jártunk a szervezők előző Titokzatos Szavanna kiállításán, így valamennyire sejtettem milyen játékra számíthatunk. Most is kaptunk egy játéklapot […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.