Itt jártunk: Hókirálynő meseelőadás

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

A Noir Színház előadásában a Hókirálynő című meseelőadást néztük meg februárban a Duna Palotában.

Már maga a hely is lenyűgözött minket: egy igazi palota süppedős szőnyegekkel, mesébe illő lépcsősorral és gyönyörűen díszített falakkal és menyezettel. Nézzétek csak:

Hokiralyno2

Hokiralyno1

Az előadás is különleges volt. Más gyerekelőadások lassan telnek el, de itt annyira izgalmas volt az előadás, hogy úgy éreztem nagyon gyorsan elrepült az az 1 óra. Talán a fényjáték miatt, talán a különleges színpadi világ miatt, de nagyon magával ragadott a mese engem is, nem csak a gyerekeket. Az izgalmas részek mellett azért voltak vicces jelenetek is, amin nagyon jól mulattak a gyerekek.

H.C. Andersen közismert meséje a fiatal Gerda történetét meséli el, aki a bátorság, a kitartás, a hit és a szeretet erejével veszi fel a harcot a jégszívű Hókirálynővel szemben, hogy kiszabadítsa barátját, Kay-t . Gerda és Kay nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kay-t, és magával viszi a palotájába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele, hogy elveszítette barátját, Kay-t: megígéri nagymamájának, ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát, és hazahozza a fiút szülőfalujába. Gerda el is indul hosszú útjára, amely során különös segítőtársakra is rátalál: a Manóra és Minervára …

Mivel az előadás alatt nem lehetett fényképezni, így csak a végén a készítettem egy képet a szereplőkről:

Hikralyno7

A Hókirálynő előadást még meg tudjátok nézni: 

2016. március 19. (szombat) 15:00

2016. április 10. (vasárnap) 15:00

Jegyár: 1300 – 1900 Ft/ fő               online jegyvásárlás itt

Helyszín: Duna Palota (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

Lanchid

Előadás után mi még sétáltunk egyet a környéken, hisz 1 utcányira a Duna Palotától már ott a Lánchíd és a Duna-part. Most például jól megnéztük az oroszlánokat a Lánchíd lábánál. Egy városi legenda szerint az oroszlánokat készítő szobrászt annyit gúnyolták, hogy nincs nyelve az oroszlánoknak, hogy a Dunába vetette magát. Lentről valóban nem látszik, hogy lenne nyelvük, de van nekik. Itt elolvashatjátok az oroszlánok és a szobrászuk történetét.

Dunapart

Category: Itt jártunk mi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.