Itt jártunk: Csodák Palotája Playbar megnyitója

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Tegnap, május 10-én rendezték meg a Csodák Palotája Playbar megnyitóját, amire a sajtó képviselői is meghívást kaptak. A nagyközönség számára pedig május 12-én fogják megnyitni.

A III. Bécsi út 38-44 sz. alatt,  a Buda EG 2. emeletén található a Playbar. Kissé nehézkesen jutottunk oda, mert parkolót csak a 3-dik kör után találtunk, de azért még pont időben odaértünk:)

0510megnyito1

Jó volt hallani és látni, hogy az ilyen nagy helyek mögött és emberek, szülők állnak. Mizda Katalin és Mizda Péter a tulajdonosok beszédéből kiderült, hogy a Playbar egy családi vállalkozás, aminek az ötletét a saját gyerekeiktől kapták.

Maga a hely nagyon modern. Kezdve ott, hogy az asztalok, digitális asztalok, amiken többféle játékkal lehet játszani. A bárpultban kémcsövekben szolgálják fel az innivalókat: gyerekeknek pl. zöld citromos limonádét.

0510Csopa1

A Csopa Playbarban 3 kiállítás látható: a Születés, az Illúziók és Newton világáról szóló.

Az Illúzió kiállításon csupa látványos, a szemet és az agyat próbára tevő dolgot láthatunk. Vannak itt trükkös képek, amik minden szögből más milyenek, árnyjátékok, optikai furcsaságok és a kedvencem, a tükörszoba, ahol alul és felül is tükör van, így a tükörfelületen járva bizony elég félelmetes lenézni.

0510Csopa6

A Születés kiállítás arra vállalkozik, hogy mindent megmutasson a fogantatástól kiindulva a 9 hónapos terhességen át a baba megszületéséig. Ez a kiállítás csak 12 éven felülieknek szól, mivel odabent a szülésről láthatóak videók, amik a kisebb gyerekeknek még nem valók. A nagyobbak viszont kirakhatják a DNS spirált, játszhatnak a kromoszómajátékkal, megnézhetik hogyan fejlődik a baba az anyaméhben hónapról hónapra vagy beülhetnek egy fotelbe, ahol meghallgathatják mit is hall a baba az anyaméhben a külvilágból. Fel lehet venni terhespocakot is, így a férfiak is kipróbálhatják egy kis időre milyen is a 9 hónapos nagy hassal járni-kelni.

0510Csopa122

0510Csopa13

A Newton kiállításon a híres almafa körül Isaac Newton szerteágazó tudományos munkásságát ismerhetjük meg. Az optika, a mechanika, a gravitáció és a csillagászat, mind-mind foglalkoztatta Newtont és az ezekhez kapcsolód felfedezéseit nézhetjük és próbálhatjuk itt ki.

0510Newton

0510Csopa14

0510Csopa15

A nagy kedvencünk a körmozi volt. Itt 360 fokban, körbe- körbe száguldozott a teremfalán egy versenyautó, ami teljesen levett a lábunkról minket. Szuper látványos volt.

0510mozi

Az előadó teremben egy tudományos show keretében érdekes kísérleteket láthattunk. Volt itt minden, nagyon hideg, jeges kísérlet és persze tüzes is. Látványos, érdekes, követhető volt.

0510Csopa2

A Richter Gedeon Laborban a fizika, kémia és biológia világába csöppenünk. Érdekes kísérletekkel várják itt az érdeklődőket.

A Csopa Playbarban kialakításra került még egy 9D-s mozi is és 4 szabaduló szoba, 4 különböző tudományhoz kapcsolódóan. A szabadulószobában 2-5 fő játszhat egy időben, a játékidő 55 perc.

Az étkező téren még akad lehetőség egy kis játékra: itt kaptak helyet a csocsóasztalok, és a 2 biliárdfoci is.

0510csocso

0510foci

A Csopa Playbar weboldala: http://www.csopa.hu/csopa-playbar

A belépőjegy ára a kiállításokra:
Gyermekjegy ára 18 éves korig: 900 Ft, Felnőtt jegy ára: 1.100 Ft
A jegy 1 órás látogatási időtartamra szól. A kiállítások látogatása mindig egész órakor kezdődik.

A látványos 30 perces tudományos show belépődíja: Gyermekjegy ára 18 éves korig: 900 Ft, Felnőtt jegy ára: 1.100 Ft

A következő időpontokban lehetsz részese a shownak:
Tanítási napokon:
12:00 Hideg percek
15:00 Forró pillanatok
Hétvégén és tanítás nélküli napokon:
11:00 Forró pillanatok
13:00 Hideg percek
15:00 Forró pillanatok
17:00 Hideg percek
19:00 Forró pillanatok

A 9D-s vetítések ára 600 Ft/ fő/vetítés.

A szabaduló szobák ára: 6000.- Ft / játék

Nyitva tartás: Attrakciók H-V 10:00 – 22:00, Bár H-V 10:00 – 24:00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.