Itt jártunk: Asha, a kis elefánt 3. szülinapja

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Timcsikoala

2016. február 14-én az Állatkertben jártunk egy különleges születésnapon, ugyanis az ünnepelt Asha, a kis elefánt volt.

Az Állatkertben ezen a napon a szokásosnál is nagyobb volt a tömeg, mivel a gyerekeknek ingyenes volt a belépés, a felnőttek pedig a Valentin-napi akcióban ketten egy jeggyel tudtak bemenni. Tehát 1 felnőtt jegy áráért, 2500 Ft-ért tudtunk öten bemenni az Állatkertbe. Valljuk be, ez nagyon jó ár! Ha mindig ennyi lenne, folyton ott időznénk….

A tömeg nagy része a kis elefánt szülinapjára érkezett, ami be kell vallanom nagyon egyszerű volt. Kapott egy szuper tortát banánból és mindenféle gyümölcsből, amit szeret. Szüleivel szépen megeszegették és ennyi történt. A nézők közül páran elénekelték neki spontán a boldog születésnapot4 dalt, de nem hiszem, hogy meghallotta…..

A szülinapozás után mi bevettük magunkat a Varázshegybe. Ez egy több szintes, több interaktív kiállításból álló bemutató központ. Rengeteg érdekes dolgot láttunk itt a különböző termekben.

Őstenger terem: Itt rengeteg szebbnél-szebb halat láttunk az akváriumokban és a medencékben ráják róják köreiket, ott közvetlenül előttünk.

Óriások csarnoka: Itt aztán volt mit nézni! Hatalmas állkapcsok, óriási polip és ámbráscet stb. Meghallgattuk itt a cetek énekét. És megvizsgáltuk egy bálna szívét.

Darwin labor: Itt a gyerekek nagyítóval vizsgálhatták meg a már a tárgylemezekre előkészített kisállatokat.

NagyitozasMackó kuckó: Ez nagy kedvenc volt, hisz mindhárom gyerekünk nagyon szereti a plüss macikat. Itt is voltak plüss macik is, de mégis csak a kitömött óriás mackók előtt álltak meg hosszabb időre.

Az élet iskolája: Itt számtalan állati és növényi „szerkezet” – páncélok, csontvázak, élő és kitömött állatok voltak.

Én, aki irtózom a pókoktól, pont itt tudtam megállni, hogy fényképezkedjünk! ÁÁÁÁ!

A Varázshegyről bővebben itt olvashattok.

A Varázshegytől nem messze az Állatkert legsarkában van egy szuper jó játszótér, amit imádnak a gyerekeim. Most sem hagyhattuk ki.

jatszo

 

Category: Itt jártunk mi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.