Hamarabb felnő, mint gondolnád

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Teddy-Bear-Alone-5-500x500 Fotó forrása: http://www.daisywalls.com/

Tegnap telefonon beszéltem a legjobb barátnőmmel, aki arról mesélt, hogy az ő 8 éves lánya már sok gyerekprogramra nem hajlandó elmenni, mert kicsiknek való, mostanában már a játszótérre se szeret lemenni. Mit lehet itt tenni?

Akár akarjuk, akár nem a gyerekek megnőnek, megváltozik az érdeklődési körük. Ami még leköt egy ovist ( pl. bábszínház, gyerekkoncertek, diafilmek  stb. ) az bizony egy már iskolás gyerkőcöt egyáltalán nem érdekel.

Új dolgokat kell neki mutatni, új programokra elvinni és nem belesüppedni  az otthonülős egyhangú hétvégékbe.

Pl.: szabadulós szoba, kalandpark, falmászás, bowling, kiállítások, amik már őt érdekli, vagy  szuper közös program lehet egy jó kirándulás is, vagy hajózás a Dunán. Attól, hogy kinőtte a kicsiknek való programokat még rengeteg egyéb lehetőség van. ( Erre ötleteket találtok a programok iskolásoknak menü alatt itt az oldalon. )

Jó esetben kb. 12 éves korig még el lehet csalni a gyereket közös programokra, de azután már nehéz versenyre kelni a barátokkal.

Most azt gondolod, addig még rengeteg idő van…., de biztos vagy benne?

A gyermek első 3 évében valóban a legtöbb Anya úgy érzi, hogy rengeteg ideje van még a gyerekére, de aztán beszippantja a gyereket az óvoda, az Anyuka visszakerül a munkába és már csak a hétvégék maradnak együtt. A hétvége 2 napjából is az egyik eltelik a szokásos házimunkákkal, bevásárlással, nagyszülők meglátogatásával, nagyobb gyerekkel tanulással. Marad hetente 1 napotok, amikor kikapcsolódhattok a heti robot után, de az évi 52 hétvégéből 10 kiesik, mert vagy a gyerek beteg vagy a szülők….. újabb 10 kiesik, mert vagy családi ünnep van vagy meghívott titeket valamelyik kis csoporttárs a szülinapjára……… újabb 5 kiesik, mert annyira vacak idő van, amikor utcára lépni sem érdemes. Maradt tehát évi 27 alkalom, amikor mutathatsz a gyermekednek valami újat a világból vagy csak közösen szórakozhattok, próbálhattok ki új dolgokat.

Ha így nézzük, akkor már nem is olyan sok, ugye?

Használd ki ezeket az alkalmakat, mert később már nem lehet bepótolni, ami kimaradt! Az az idő, amit MA együtt tölthetsz a gyermekeddel, nem jön el újra. Holnap már egy kicsit nagyobb lesz mint ma, és holnapután még nagyobb és végül azt veszed észre, hogy egy kamasz gyerek szülője vagy.

Itt a hétvége! Igaz vacak idő van, de ez ne vegye el a kedveteket, mert nagyon sok benti program is lesz. Nézz körül itt az oldalon, keresgélj, válassz és induljatok el!

Üdvözlettel: Szilvi

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.