Családi nap a PIM-ben

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Időpont: május 26. vasárnap 10-13 óra

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum  V. kerület, Károlyi u. 16

Gyermeknapi kutatás, alkotás és játék a Károlyi-palotában

Első felvonás
Hol tartja egy palota az emlékeit? Miről mesélhet egy csokipapír? és egy buszjegy? Lehet egy galambnak betűgyűjtő szenvedélye?

Az első felvonásban megismerkedhettek Hildával a hírhedt betűgyűjtő galambbal és Palival a palotával, aki rajong a hűtőmágnesekért és a városi történetekért. Keresgélünk majd a Károlyi kertben, saját városi történeteket gyúrunk és bekukkantunk a Károlyi palota felfedezetlen zugaiba is.

Második felvonás
Melyben a Petőfi-tárlatot fedezzük fel, nem is akárhogyan! Elfelejtett, mókás vagy éppen különös tárgyak után kutatunk és nehézséget nem ismerve kinyomozzuk, kik használták vagy alkották őket! Mit keres egy rózsaszín, pufók angyalka egy pénztárcán? Hogy néz ki egy kocsonyástál? Meg tudod állni, hogy ne mosolyodj el egy tambura láttán? S persze a varázslatos, titokzatos tárgyak nem csupán magukról, de Petőfiről is mesélnek majd nekünk.

S ha elfáradtál a nagy felfedezésben, rejtély-bogózásban gyere ki az Ősök csarnokába, ahol közösen megalkotjuk a palota első hűtőmágnes kiállítását! Legjobb, ha hozol egy megunt hűtőmágnest otthonról de készíthetsz sajátot is – egészen biztos, hogy akad majd hozzá illő városi történet.

10:00–11:00 Hilda a betűgyűjtő galamb
Életkor: 6–10 év
Létszám: maximum 30 fő

11:00–12:00 A kocsonyástál meséje
Életkor: 8–12 év
Létszám: maximum 30 fő

10:00–13:00 Hűtőmágnes készítés és kiállítás
Életkor: 0–12 év

Mindhárom program ingyenes, de hogy tudjuk, hány érdeklődőre számíthatunk, kérjük, a program nevének megjelölésével regisztráljon a muzeumped@pim.hu e-mail címen. Természetesen több programra is lehet regisztrálni!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/296937091238848/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.