Bach Mindenkinek Fesztivál

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

A Bach Mindenkinek 2017. március 17-19. között ismét megrendezésre kerül Budapesten, az amerikai Bach in the Subways rendezvényhez csatlakozva.
A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010 ben, Dale Henderson csellista Bach születésnapját úgy ünnepelte meg, hogy egy vasúti peronon ülve a mester zenéjét játszotta a járókelőknek. Az ötlet hamarosan nemzetközileg is elterjedt, Johann Sebastian Bach születésnapjára emlékezve a nagyvilág számos országában állnak ki zenészek a barokk géniusz dallamait játszani ajándékként az utca emberének.
Tavaly Budapest 9 helyszínén 70 Bach koncert volt hallható. Zenekari, énekkari, orgona, zongora, csembaló és vonós művek mellett érdekességek is megtalálhatóak voltak a programban: tubaegyüttes, népi zenekar, pánsíp, harmonika, hárfa, de még tangó tánc is látható volt a barokk mester zenéjére. A fellépő zenészek között számos Kossuth-, Liszt-, Artisjus-díjas művész megtalálható volt.

Idén először a koncertek mellett családi kreatív játszóházat tartanak az Aranytíz Kultúrházban, melyre szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat.
Időpont: március 18. 13:00 – 17:00

Egész délután kézműves foglalkozás lesz, ahol újrahasznosított alapanyagokból hangszereke lehet készíteni.
14:00 a Nemzeti Filharmonikusok művészeinek koncertje (Granik Anna – zongora, Detvay M. Marcella és Szekeres Gizella – hegedű)
14:30 – 15:30 “Hangszer simogató”, ahol különleges hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.
15:30 P. Kiszely Deborah zongoraművész és a Szabolcsi Bence Zeneiskola növendékeinek koncertje.

A programra a belépés INGYENES.

További információ: www.bachmindenkinek.hu

Cím: Aranytíz Kultúrház 1051Budapest, Arany János utca 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.