Állatkerti szezonnyitó: programok, új állatok, új kedvezmények

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

A március 15-i hosszú hétvégével indul a 2019. évi szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Új programokkal, sok kisállattal várják a látogatókat. Az újdonságok közül a törpeszarvasok már láthatók, hamarosan kubai krokodilok és újabb cápák is érkeznek.

A szezon minden napján várják a látogatókat az úgynevezett „Légy ott!” programok. Ezeket a programokat eredetileg azért hozta létre az Állatkert, mert korábban az volt a jellemző, hogy az állatkerti állatok életének legizgalmasabb mozzanatait, például amikor enni kapnak, vagy amikor a gondozójuk épp foglalkozik velük, a látogatók leginkább akkor láthatták, ha véletlenül épp akkor jártak az adott állat kifutójánál, amikor a szóban forgó eseményre sor került. Azért, hogy a dolog ne a véletlenen múljon, a legérdekesebb eseményekre a „Légy ott!” program keretében, előre meghirdetett időpontokban kerüljön sor.
Természetesen 2019-ben sem maradnak el az Állatkert hagyományos programjai. Február elején már megtartották a Mackófesztivált, áprilisban jön a Föld napjához kapcsolódó Föld Fesztivál, júniusban a Rózsaünnep, júliusban és augusztusban a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat, augusztusban az Állatkertek Éjszakája, októberben pedig az Állatszeretet Fesztivál. Az Állatkert egy-egy lakóját örökbefogadó állatkerti nevelőszülők számára tavasszal és ősszel is szervez egy-egy találkozót az Állatkerti Alapítvány.
Nem lesz hiány a programokban a Holnemvolt Várban, a kert tavaly májusban megnyílt új játszóparkjában sem. Itt áprilisban Tavaszköszöntő, májusban Kürtőskalács Vígalom és Bábok Éjszakája, júniusban Tűz Éjszakája, júliusban Mesék Éjszakája, szeptemberben Gombóc Artúr Fesztivál, októberben Holnemvolt Mesekönyv Hét és Hetedhét Halloween, novemberben pedig a Márton napi Liba Buli várja majd a nagyközönséget.

Április 1-től átalakítják a kedvezmények rendszerét, jobban kedvezve a családoknak, illetve a pedagógusoknak is.
Az egyik legfontosabb változás a családi kedvezményt érinti. A családi jegyet, amelynek ára mindig kedvezőbb a megfelelő számú felnőttjegy, illetve az eleve kedvezményt jelentő gyermekjegy együttes árához képest, eddig csak kettő, vagy annál nagyobb számú gyermekkel érkező családok válthatták meg. Áprilistól kezdve viszont az egy gyermeket nevelő családok számára is elérhető lesz a családi kedvezmény. Jelentős változás az is, hogy a kedvezményes gyermekjegy 14 éves korhatárát 18 évre terjeszti ki az Állatkert.

A családok mellett jelentős kedvezményt kínál az Állatkert a pedagógusoknak is. A tanulmányi csoporttal érkező pedagógusok számára (a csoport létszámával arányos számban) díjmentes a belépés, de a pedagógusok akkor is jelentős kedvezményt tartanak, ha csoport nélkül, akár egyedül, akár családtagjaikkal érkeznek, az ilyen esetekben ugyanis pedagógus igazolvánnyal jelképes, 200 forintos áron lehet belépni.

A klasszikus éves bérletek rendszerének megtartása mellett az Állatkert bevezeti a „4 évszak bérletet”. Ez – adott kedvezmény kategórián (pl. felnőtt, gyermek, diák, szenior stb.) belül – három jegy áráért négy belépésre jogosít, amelyek közül az egyik a téli időszakban vehető igénybe. Az Állatkert ezzel egyrészt azoknak szeretne kedvezni, akik többször jönnének ugyan, de azért nem olyan gyakran, hogy a korlátlan számú belépésre jogosító éves bérletet megváltsák. A bérletet megváltók négy látogatásonként egy jegy árát takaríthatják meg, ráadásul így a jegyváltással sem kell négy alkalommal fáradni.

Category: Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.