A Grund

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

grund1

2007. október óta várja a gyerekeket a VIII. kerületi Tömő utca 4. sz. telken a GRUND, Molnár Ferenc „A Pál utcai fiúk” című regényének legendás helyszíne.

grund2

A játszótér a regény 100. évfordulójára készült el. A regényben szereplő grund 21. századi megelevenítése sikerrel ötvözi a szerző eredeti elképzeléseit és az uniós játszótéri szabványokat. A végeredmény egy olyan egyedi építészeti és kulturális értékeket hordozó közösségi tér, amely nemcsak a környéken lakók életét teszi színesebbé, hanem vonzó turisztikai célpontként a főváros és Magyarország hírnevét is öregbíti. Hazánk legnagyobb egyedi fajátéka készült el a 880 nm-es játszótéren. Az alkotók Józsefváros századfordulós értékeit a felhasznált anyagok tudatos kiválasztásával is igyekeztek megjeleníteni, így több száz éves téglák és kövek őrzik tovább a kerület múltját, a fakerítéshez pedig egykori épületek födémgerendái szolgáltattak eredeti és stílusos nyersanyagot. A mosdóval felszerelt játéktér egyszerre a gyerekeké, és a felnőtteké is.

grund4

Akik már ismerik és szeretik a történetet, a Grund játszótér segítségével és programjaival újraélhetik a regénybéli grund eseményeit, akik pedig eddig még nem olvasták a könyvet, kedvet kaphatnak hozzá, már csak a térben kifüggesztett fejezetek által is. A játszótéren jelenleg is folynak zártkörű, felnőtteknek és gyerekeknek egyformán izgalmas infracsaták, valamint Pál utcai fiúk tanórák, kihelyezett általános iskolai foglalkozások keretében.

Nyitva tartás: Minden nap 8-20 óráig
(zártkörű rendezvények esetén a játszótér nem látogatható)

Cím: VIII. kerület, Nagytemplom u. 30.

Weboldal:http://www.agrund.hu/grund_jatszoter

Infracsatáról információkat itt olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.