7. Nyitott Ház Fesztivál a Vigadóban

Posted on by 0 comment
Print Friendly, PDF & Email

Idén május 5-én, szombaton már 7. alkalommal kerül megrendezésre a Nyitott Ház, melyen fesztivál jelleggel és éjszakába nyúlóan várják színes programokkal a látogatókat a Vigadóban.

PROGRAMOK

„RAJZOLOK EGY SZÉP VILÁGOT”

Gyerekfoglalkozások – Erhardt Gábor, Gyulai Líviusz, Kókay Krisztina, Mikola Péter, Zöld Anikó és a Galéria Csoport munkatársainak vezetésével.

A gyerekek a művészekkel együtt egy olyan víz alatti és víz feletti életet ábrázolhatnak, mely a fantáziájukban jelenik meg. Az alapok, például a tavak, a fák, a föld vagy a város már várja őket. Ezekhez készíthetik el a kisebbek a halakat és a vízi növényeket; a fákra a leveleket, a gyümölcsöket és a madarakat; az égre a napot, a felhőket vagy akár az esőcseppeket is; a város rajzához pedig a házak makettjeit.

Időpont: 10:00-16:00

  • 10:00   Erhardt Gábor építész és Zöld Anikó festőművész játszanak a kisebbekkel.
  • 11:30   Gyulai Líviusz grafikusművész, az MMA rendes tagja és Mikola Péter dalszerző rajzolnak és mesélnek egy csodavilágról.
  • 14:00   Zöld Anikó festőművésszel és Kókay Krisztina textilművésszel, az MMA rendes tagjával alkotnak, tanulnak és nevetnek a gyerekek.

Helyszín: Vigadó Galéria – Földszint

INGYENES – Nem kell regisztrálni!
FABLAB WORKSHOP

A workshop a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében szerveződik, ahol a FabLab innovációs műhellyel közösen lehet hagyományos és digitális gyártástechnológiák alkalmazásával egy teljes kis várost felépíteni.

Időpont: 11:00-17:00

Helyszín: Makovecz terem (IV.emelet)

INGYENES – Nem kell regisztrálni!

MÜSKINN WORKSHOP 

A workshop az újrahasznosítás jegyében zajlik, melyen a Pesti Vigadóban korábban megvalósult kiállítások, koncertek és egyéb rendezvények molinóit, maradék bőrt és egyéb anyagokat lehet felhasználni az érdeklődőknek neszesszerek és tolltartók elkészítéséhez. A talált alapanyagok sokszínűségének köszönhetően mintázatában mindegyik tárgy egyedi, más és más lesz.

Időpont: 11:00-17:00

Helyszín: Makovecz terem (IV.emelet)

INGYENES – Nem kell regisztrálni!

TÉR+ARTISTÁK 

Bohócok és zsonglőrök veszik át a Vigadó tér irányítását: láthatnak nevesebb artista zsánereket, mint például Handstand produkciót, görgő egyensúlyozást, zsonglőrözést! A hangulatteremtésben bohócok fognak jeleskedni, sőt gólyalábak és hulahoppok is előkerülnek. A bemutató után próbálják ki Önök is az artisták eszközeit!

Időpont: 11:00-12:00

Helyszín: Vigadó tér

INGYENES – Nem kell regisztrálni!

TÉR+ZENE: BUDAFOK BIG BAND

Filmzenék és swing örökzöldek! A Budafok Big Band 1994-ben alakult, főleg a Budapest XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékeiből és más amatőr zenészekből a zeneiskola égisze alatt. Fantasztikus hangulatú koncert a város szívében a szabad ég alatt!

Időpont: 12:00-13:00

Helyszín: Vigadó tér

INGYENES – Nem kell regisztrálni!
GÖRÖG TÁNCHÁZ

A HELIDONAKI TÁNCCSOPORTTAL ÉS MYDROS ZENEKARRAL

A “HELIDONAKI” tánccsoport célja, hogy a részvevők megismerjék más népek kultúráját, melynek kapcsán fejlesztik kulturális ismereteiket és baráti kapcsolataikat Európa más országainak fiataljaival. Repertoárjukban Görögország egész területéről megtalálhatók népi táncok, melyeket a tájegységnek megfelelő népviseletben adnak elő. A Mydros zenekarral körutazást tehetünk Görögország zenei műfajai között – görög városi és népzene, a környező Balkán országok legszebb dalaival fűszerve.

Időpont: 14:00-15:00

Helyszín: Déli terem

INGYENES – Nem kell regisztrálni!
MAGYAR TÁNCHÁZ

A BUDAPEST FŐVÁROS BARTÓK TÁNCEGYÜTTESSEL

“Mert mi bennünk zeng az élet, minket illet ez az élet” – Az együttes idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ma, a korábbi művészeti vezetők legsikeresebb koreográfiái mellett, vendég alkotóművészek és a jelenlegi művészeti vezetés tánckompozícióit tartja műsorán. 7. Nyitott Ház Fesztivál napján élő zenés műsor és táncoktatás várja a kíváncsi közönséget.

Időpont: 16:00-17:00

Helyszín: Déli terem

INGYENES – Nem kell regisztrálni!
DÉLSZLÁV TÁNCHÁZ

A KUD TABÁN NÉPTÁNCEGYÜTTESSEL ÉS A BABRA ZENEKARRAL

A KUD Tabán Néptáncegyüttes műsorában egész Szerbia területét bejárja: lesznek dél-szerbiai táncok, magyarországi szerb táncok, sőt „Leszkovác (Leskovac), Sumadija (Sumadija) Csácsák (Cacak) Pcsinye (Pcinje) és a román határhoz közeli VLAH táncokat is mutatunk.” Őket egészíti ki a Babra muzsikája, a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is.

Időpont: 19:10-20:10

Helyszín: Déli terem

INGYENES – Nem kell regisztrálni!

A PESTI VIGADÓ ÉPÜLETE EGÉSZ NAP INGYENESEN, ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL LÁTOGATHATÓ, TERMEI ÉS KIÁLLÍTÁSAI TÉRÍTÉSMENTESEN TEKINTHETŐEK MEG!

Cím: 1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Weboldal: http://vigado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.